Bereikbaarheid - Koningin Elisabethzaal Antwerpen

Bereikbaarheid

De Koningin Elisabethzaal bevindt zich naast het Centraal Station, in het hart van Antwerpen.

De Koningin Elisabethzaal bevindt zich in het hart van de stad – op slechts tien minuten wandelafstand van het historisch centrum - en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Het bevindt zich pal naast het Centraal Station van Antwerpen en rondom bevinden zich verschillende tram- en bushaltes. Bovendien zijn er tal van parkeermogelijkheden in de buurt indien je verkiest om met de wagen te komen.

Met de auto

Slim naar de Koningin Elisabethzaal, met de trein

Ook in 2019 staan er heel wat infrastructuurwerken in en rond Antwerpen gepland. De slimste manier om de Koningin Elisabethzaal te bereiken is met de trein.

OPGELET: De Koningin Elisabethzaal ligt in een lage-emissiezone (LEZ) die de stad Antwerpen vanaf 1 februari 2017 invoert om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten mogen vanaf dan de zone niet meer inrijden. Check online of jouw voertuig toegelaten is of vraag indien nodig een vrijstelling of tijdelijke toelating aan.

Meer informatie over het lage-emissiezone beleid van de stad Antwerpen vind je terug op de website www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

 

 

Er zijn tal van parkeermogelijkheden in de onmiddellijke omgeving. De parkings en het aantal plaatsen worden aangegeven door elektronische wegwijzers (paarse zone). De dichtstbijzijnde parking is Q-Park.

Parkings met korting

In Parking Station ZOO (voorheen Nova), op wandelafstand van de Koningin Elisabethzaal, krijgen onze bezoekers een speciale korting.

Voordeel Parking Station ZOO: bezoekers betalen €4 voor een dagticket.

Vergeet niet je parkingticket te laten valideren in de concertzaal.

Andere parkings in de buurt

· Parking Astridplein
· Parking De Keyser
· Parking Diamant

Park&Ride

Als je rijden en parkeren in de drukke Antwerpse binnenstad wilt vermijden, kan je ook steeds gebruik maken van de park-and-rides aan de rand van de stad. Parkeer makkelijk en gratis buiten de stad en spring op de tram of bus naar de Koningin Elisabethzaal. Een overzicht van alle park-and-rides vind je op de website van Slim naar Antwerpen.

Met de trein

De Koningin Elisabethzaal ligt vlak naast het Centraal Station van Antwerpen. Alle info, reistijden en prijzen vind je op de website van de NMBS.

Met de tram of de bus

Meer dan twintig tram- en buslijnen stoppen in een straal van minder dan 250 meter rond de Koningin Elisabethzaal.

Trams rijden langer op vrijdag en zaterdag

De trams van De Lijn rijden op vrijdag en zaterdag een uur langer dan tijdens de week. Goed nieuws dus voor wie wil genieten van een avondje uit en veilig thuis wil geraken.

Voor wie nog later naar huis wil, is er het TOV-biljet: daarmee krijg je per persoon 2 EUR korting op een taxirit naar huis.

Met de autobus

Rijd je binnenkort met een volle autobus richting Koningin Elisabethzaal? Geen probleem! Autobussen kunnen tot op het Astridplein 26, 2018 Antwerpen rijden, en daar de bezoekers laten in- en uitstappen.

Met de fiets

Als fietser draag je bij tot duurzame mobiliteit en een groenere samenleving. Laat je fiets tijdens je bezoek achter in de ondergrondse fietsenstalling onder het Koningin Astridplein. Daar vind je ook Fietspunt Antwerpen-Centraal, waar je terecht kunt voor fietsverhuur of kleine herstellingen.

Velo, de handige fiets van ’t stad

De Velo’s zijn een vorm van openbaar vervoer en brengen je snel en fileloos overal naartoe. Eenmaal aangekomen op je bestemming parkeer je de Velo in het dichtstbijzijnde station. Perfect in combinatie met trein, tram, bus of auto. Meer informatie hierover vind je op de website www.velo-antwerpen.be.