Onze merken | Koningin Elisabethzaal

Onze merken

KMDA

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen

We streven ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de-eeuwse dierentuin ter wereld, aka ZOO Antwerpen, maar ook in het avontuurlijke Planckendael en Serpentarium Blankenberge. Nu ook in het gloednieuwe Elisabeth Center Antwerp, concertzaal & convention center. Dichter bij de dieren, de natuur en elkaar. Showing life since 1843.

ZOO Antwerpen

De ZOO is nieuw en nu nóg mooier

Bijna 175 jaar oud, maar bruisend van het leven. Elk jaar brengt ZOO Antwerpen honderdduizenden bezoekers in verwondering en dichter bij de dieren in een exotische oase midden in de stad.

Planckendael

Planckendael: ontdek de hele dierenwereld in één dag

De KMDA beheert nu al bijna zestig jaar Planckendael, een van de belangrijkste dierentuinen van Europa op vlak van natuurbehoud. Je gaat er op ontdekking en beleeft er een spannende en tegelijk ontspannende dag in de natuur.

Planckendael is verdeeld in vijf continenten en heeft per continent een wandelroute. De vijf lussen vertrekken en eindigen allemaal vanaf één centraal punt bij de ingang, zo mis je niets van het park. Goed voor vijf avontuurlijke tochten vol verrassende ontmoetingen. en wees maar zeker, kronkelend door het groen sta je regelmatig oog in oog met de dieren.

Serpentarium

Serpentarium Blankenberge, een beestige reptielenzoo.

In het Serpentarium maak je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang en je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.

Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op één of andere prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun ‘nopjes’ zijn.

Elisabeth Center Antwerp

De nieuwe concert- en congreszaal in het hartje van Antwerpen

De nieuwe concert- en congreszaal - uniek in zijn soort - maakt deel uit van een volwaardig congrescentrum met de modernste faciliteiten en kan gecombineerd worden met de bestaande zalen van de ZOO en met de dierentuin zelf. Het Elisabeth Center Antwerp heeft een oppervlakte van meer dan 25.000 m², 30 breakout rooms en een capaciteit van 2500 gasten.

De unieke locatie, midden in de stad Antwerpen en vlakbij het Centraal Station geeft organisatoren van zowel congressen als muziekoptredens een aantrekkelijke uitvalsbasis.

Flanders Meeting & Convention Center

Netwerken in A Room with a ZOO

Het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp opende in november 2016 haar deuren en is nu al een zeer gegeerde locatie om internationale congressen te organiseren. Het congrescentrum, dat onderdeel is van het Elisabeth Center Antwerp, ligt in ZOO Antwerpen.

Netwerken in A Room with a ZOO. Een internationaal congrescentrum in de mooiste en best bewaarde 19de-eeuwse dierentuin ter wereld, dat vind je nergens anders dan in hartje Antwerpen.