Rotterdams Philharmonisch Orkest | Koningin Elisabethzaal

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het was Sergej Prokofjev zelf die aan zijn eerste symfonie de titel Symphonie classique meegaf, omdat hij een werk wilde componeren “in die classicistische stijl met de eenvoudige schrijfwijze en doorzichtige orkestratie van Haydn en Mozart, maar gekruid met een snuifje nieuwe harmonie”, … en hij is daarin op een ongeëvenaarde wijze ook in geslaagd.

Bestel je theatermenu

www.rotterdamsphilharmonisch.nl

Kalender

Tegenover het speelse en ontspannen karakter van die symfonie klinken ernst en geladenheid in zijn vijfde symfonie, “muziek die heel mijn binnenste vulde.” Het Celloconcerto nr.

1 in Es van Dmitri Sjostakovitsj is het meest gespeelde en markantste celloconcerto uit de 20ste eeuw: een prisma van klagende lyriek tot wervelende energie.

Lahav Shani, dirigent
Harriet Krijgh, cello
Sergej Prokofjev: Symfonie nr. 1 in D, op. 25, “Klassieke”
Dmitri Sjostakovitsj: Celloconcerto nr. 1 in Es, op. 107
Sergej Prokofjev: Symfonie nr. 5 in Bes, op. 100

Een organisatie van COFENA vzw.

Studenten: het studententarief is alleen geldig mits tonen van studentenkaart aan de ingang van de Elisabethzaal.

 

Het Theatermenu

Bij een volmaakte voorstelling in de Koningin Elisabethzaal hoort een theatermenu.

Kom voor de aanvang van de voorstelling tafelen in ons sfeervol Theatercafé Paon Royal (Koningin Astridplein 26, vlak naast de ingang van de Koningin Elisabethzaal.

Je schuift aan tafel voor een heerlijk 3-gangenmenu waarbij je telkens de keuze hebt uit 2 gerechten. Ook aan vegetariërs is gedacht. Na voorgerecht en hoofdgerecht bieden we je de keuze uit twee dessertjes om lekker af te sluiten. Dranken zijn niet inbegrepen: je bent vrij om te kiezen wat je drinkt.

En dat het gaat smaken, daar zorgt ons sublieme keukenteam voor. Je zou bijna vergeten dat je daarna nog in onze nagelnieuwe Koningin Elisabethzaal verwacht wordt. We kijken ernaar uit om je te mogen ontvangen. De deuren van ons Theatercafé Paon Royal openen 2u30 voor de start van de voorstelling. Op naar een fantastische ervaring!

Bestel je theatermenu

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Kalender

Koop je tickets online Koop je tickets per telefoon: 070/79.00.13(max. €0.30/min)